Головна Новини Той випадок, коли правила дорожнього руху порушили всі учасники автопригоди (Відео)

Той випадок, коли правила дорожнього руху порушили всі учасники автопригоди (Відео)

Учора близько 16-ї години на спецлінію 102 надійшло повідомленням про ДТП з потерпілими на вулиці Текстильній. Заявник розповів, що водій автомобіля Toyota скоїв наїзд на велосипедиста та поїхав з місця пригоди.

Патрульні негайно прибули на місце події, надали необхідну допомогу потерпілому, викликали на місце події карету швидкої та слідчого по ДТП. Інспектори передали інформацію про автопригоду колегам, які розпочали пошуки учасника автопригоди, який залишив місце події.

Інспектори відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП оперативно знайшли необхідний автомобіль на вулиці Руській, зупинили автівку, повернули учасника автопригоди на місце події та передали слідчому, який надалі з’ясовуватиме всі обставини події.

Шановні водії, якщо ви стали учасником дорожньо-транспортної пригоди, не залишайте місце скоєння ДТП: це матиме для вас негативні наслідки. За залишення місця скоєння автопригоди встановлена відповідальність за ст. 122-4 КУпАП, яка передбачає штраф у розмірі 3400 грн, також суд може позбавити водія права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або присудити таким водіям адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

Окрім того, наголошуємо! Велосипедисти — це повноцінні учасники дорожнього руху зі своїм обсягом прав та обов’язків, вони повинні рухатися по велодоріжках, а якщо їх немає — по крайній правій смузі проїзної частини, в один ряд. Рухатися по проїзній частині на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку. Заборонено переїздити пішохідний перехід на велосипеді, потрібно злізти з велосипеда і перейти дорогу.

https://www.facebook.com/ternopilpolice/videos/1182817522504183/