Головна Новини Тисячі жителів Бучача долучилися до святкування Дня міста, апогеєм якого був концерт...

Тисячі жителів Бучача долучилися до святкування Дня міста, апогеєм якого був концерт Наталії Бучинської (фоторепортаж)

Масштабне святкування Дня міста відбулося у Бучачі цієї неділі. Вже традиційно таку подію відзначають у останню неділю липня, яка цьогоріч припала на 29 число.
На свято завітали тисячі тернопільчан, які мали нагоду насолодитись багатою на події програмою. Жителів Бучача вітали із поважними уродинами їхнього рідного міста як представники місцевої влади, меценати, підприємці, так і депутати ВРУ. Зокрема, долучився до святкувань та привітань й народний обранець від БПП з Тернопільщини Микола Люшняк.
– Дорогі бучаччани, прийміть найщиріші вітання з нагоди святкування Дня міста! У спадок від наших предків ми отримали місто з багатовіковою історією та неповторною європейською архітектурою. Бучач став свідком створення шедеврів знаменитих скульпторів – Пінзеля, Філевича, архітекторів – Меретина, Гофмана, хранителем унікальної пам’ятки – Бучацької ратуші та відомих на весь світ храмів. Сьогодні місто стає більш комфортним для проживання, роботи, відпочинку та має основну конкурентну перевагу – високий рівень освіти, науки і загальної культури населення. Всіма своїми досягненнями і здобутками Бучач зобов’язаний самовідданій праці кожного його мешканця та любові до рідного міста. Вірю – разом ми досягнемо вагоміших результатів у поліпшенні життя людей, примножимо славу нашого краю, працюючи на його перспективу. Маю щиру надію, що в подальшому завдяки спільним зусиллям влади і громади місто стане таким, яким ми мріємо його бачити: із новими робочими місцями, відбудованими дорогами та тротуарами, осучасненими закладами освіти, дозвілля, відпочинку та туризму. Зі святом! Слава місту Бучач! Слава Україні! Героям слава! – привітав бучаччан Микола Люшняк.
Загалом свято розпочалось о 10:00 годині із Богослужіння в храмах міста. В тій самій годині стартував і шаховий турнір. Об 11:00 відбувся фінал кубку району з футболу на місцевому стадіоні “Колос”, а о 12:00 – турнір з більярдного спорту. Вже о 12:30 з майдану Волі до скульптури Ісуса Христа розпочався Хресний похід з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі-України.
А о 14:30 у міському сквері гості та жителі міста могли насолодитись Духовою музикою, виступами самодіяльних і аматорських колективів Бучацького РБК; виступами солістки муніципального духового оркестру “Оркестра Волі” Зоряни Вовк, прикарпатського естрадного вокального гурту “Будьмо”, діджеїв Dj Artem La, MC Zhyvchyk.
Також на запрошення Героя України, відомого мецената з Бучача Петра Гадза на святкування завітала й народна артистка України Наталія Бучинська.
– Пригадую, що колись я відпочивав у Моршині, а Наталія ставила концерт. Я на нього пішов, сидів у перших рядах. Пам’ятаю, що коли вона співала «Ой у вишневому саду», підійшла і взяла мене за руку, ми разом вийшли на сцену і заспівали. Після цього я пообіцяв, що Наталія обов’язково завітає до Бучача, щоб заспівати жителям нашого міста. Адже так як співає Наталія – від чистого серця, не співає ніхто! Радий, що бучаччани можуть послухати та насолодитись її співом. Вітаю наш славний Бучач із Днем міста! – звернувся до громади Петро Гадз.