Головна Новини Тернопіль ярмаркував: виробники області пропонували якісну продукцію за доступними цінами (фото)

Тернопіль ярмаркував: виробники області пропонували якісну продукцію за доступними цінами (фото)

В суботу, 21 жовтня у Тернополі відбувся сільськогосподарський ярмарок. Свою продукцію представили товаровиробники та підприємства переробної і харчової промисловості районів Тернопільщини. За цінами, нижчими ринкових, тернополяни на гості міста мали змогу придбати крупи, борошно, хлібобулочні та молочні вироби, крупи, овочі, фрукти, олію, яйця, рибу, м’ясо, ковбасні вироби, мед та цукор. Найбільший асортимент продукції представили виробники Теребовлянського, Заліщицького, Зборівського та Збаразького районів.
За короткий час до торгівельних яток встигли вишикуватися черги. Покупці відзначали помірні ціни та хорошу якість пропонованої продукції. Зокрема, тернополянка Ганна Довгань переконана, що проведення подібних ярмарків вигідно і товаровиробнику і покупцеві.
«Я купила м’ясо у місцевих сільських господарів, олію, крупи. Яблук не кроплених, вирощених у нас. Нам, пенсіонерам, дуже вигідно тут скуповуватися, бо не дорого. Жалкую лише, що не взяла із собою візок, тоді можна було б придбати більше. Хочеться, щоб такі ярмарки проводили якомога частіше», — зазначила жінка.
Даний захід організований на виконання вказівки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а також за дорученням голови обласної державної адміністрації Степана Барни. Основна мета його проведення — мінімізувати негативний вплив підвищеного попиту на продукти харчування й цінову ситуацію на ринку продовольчих товарів.
«Сьогодні дуже важливо підтримати нашого місцевого виробника, який пропонує споживачам доволі якісну продукцію. Адже в подальшому це допоможе розвитку економіки Тернопільщини», — зазначив очільник краю під час сільськогосподарського ярмарку.