Головна Новини Тернопіль – у ТОП-5 найкращих міст України для ведення бізнесу

Тернопіль – у ТОП-5 найкращих міст України для ведення бізнесу

Тернопіль увійшов у ТОП-5 міст України, які, за версією Forbes Україна, є найкращими для ведення бізнесу. Відповідний рейтинг був опублікований у вересневому номері видання.

Оцінювання інвестиційної та бізнес привабливості проводилося за десятьма критеріями серед 38-ми міст України з кількістю населення понад 90 тис. населення. За результатами дослідження Тернопіль (223,7 тис. осіб) отримав 656 балів та увійшов у п’ятірку найкращих міст для бізнесу.

Одним із важливих критеріїв відбору стала прозорість міської влади, і, за даними Forbes, Тернопіль тут отримав найвищий бал (93) та, відповідно, став найпрозорішим містом України серед міст з кількістю населення понад 90 тис. населення.

«Тернопіль розташований навколо великого озера, оточеного парками, і цим нагадує деякі європейські міста. Також на європейському рівні – прозорість міської влади. За оцінкою Transparency International, Тернопіль за цим показником – третій в Україні і перший серед учасників нашого рейтингу», – йдеться у публікації.

Експертами оцінювалися також: ділова активність, регіональний «Doing Business», купівельна спроможність, транспортне сполучення, безпека, освіта, сприйняття міста його жителями, міграційна привабливість та екологічна ситуація.