Головна Новини Тернопіль увійшов у ТОП-5 рейтингу фінансово здорових міст України

Тернопіль увійшов у ТОП-5 рейтингу фінансово здорових міст України

26 листопада Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД, Україна) та Інститут економічних і соціальних реформ (INEKO, Словаччина) презентували оновлений рейтинг фінансового здоров’я найбільших міст та областей України за 2019 рік.

Відповідно до оприлюднених результатів дослідження, Тернопіль увійшов у ТОП-5 рейтингу, посівши четверте місце, з показниками: загальне фінансове здоров’я – 6,9, основний баланс – 6,1, забезпечення загального боргу – 10,0 та податкова спроможність – 4, 8.

Проєкт «Фінансове здоров’я державних підприємств та місцевих державних органів влади в Україні» спрямований на підвищення ефективності органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та державного управління у сфері створення та нагляду за регіональною політикою, менеджменту державними підприємствами, моніторингу бюджетів та відкритості місцевої влади.

Даний захід проводиться в рамках ініціативи «Зміцнення демократичної стійкості ключових державних інституцій в Україні», яка здійснюється Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) у партнерстві з Інститутом економічних та соціальних реформ в Словаччині (INEKO). Ініціатива фінансово підтримується за програмою Посольства США в Україні (U.S. Embassy in Ukraine).

Додамо, нещодавно Тернопіль увійшов уп’ятірку містз найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням.