Головна Новини Тернопіль стоїть у заторах – водії протестують проти цін на пальне

Тернопіль стоїть у заторах – водії протестують проти цін на пальне

Всеукраїнська акція протесту водіїв проти високих цін на пальне, яку анонсували останніми днями, торкнулася і Тернополя.

Через це, як свідчать очевидці, паралізуваний рух біля Збаразького кільця та на Гаївському мості. Проходить акція протесту і в районних центрах Тернопільщини, зокрема, Roman Yevgenovich  повідомляє, що в Теребовлі на АЗС OKKO вїзд заблоковано – люди протестують проти таких цін на паливо. Організатори акції “Авто Євро Сила” закликали приєднатися до неї не лише звичайних автомобілістів, а й водіїв маршруток та рейсових автобусів.

Реакція тернополян на подію неоднозначна. Як  зазначають перехожі, зростання цін на пальне є проблемою, але можливо вона допоможе уникнути настільки великої кількості приватного транспорту на вулицях міста та зменшити аварійнсть на дорогах. Адже зараз автівки, зокрема “євробляхи” купують люди, які не можуть дозволити собі утримання транспортного засобу, а потім нарікають на дороге пальне. Крім того, вважають тернополяни, є більш вагомі причини для страйків, як от зростання вартості продуктів харчування та комунальних послуг, проте ці моменти не викликають такого піднесення, бо не мають ініціатора у вигляді громадської чи політичної організації.

Приміром, Thieri Newman пише: “А водії не страйкують проти високих цін на автомобілі як таких? При покупці автомобілів ніхто не згадує про низький рівень зарплат, але одразу згадують про зарплати, коли стосується цін на пальне і штрафів за порушення ПДР”.

Загалом, люди не за кермом не вітають такого прояву вирішення проблеми зростання цін на пальне, оскільки страйк безумовно, нічого не змінить, а лише створює дискомфорт багатьом людям.