Головна Новини Тернопіль приєднається до акції з вимогою знайти вбивць Катерини Гандзюк

Тернопіль приєднається до акції з вимогою знайти вбивць Катерини Гандзюк

У суботу, 18 травня, тернопільські активісти приєднаються до всеукраїнської акції «Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?».

Як повідомили організатори, захід розпочнеться о 12:00 на площі навпроти Тернопільської ОДА, пише Зік.

«Таким чином небайдужі тернополяни відгукнулися на заклик ініціативної групи друзів Каті Гандзюк провести подібні акції у всіх містах і містечках України і запитати Генеральну прокуратуру та Службу безпеки, що відбувається у справі Каті і чому вже дев’ять місяців суспільство не може почути від них чіткої відповіді», – повідомили активісти.

Також учасники адресують це питання новообраному президенту Володимиру Зеленському.

Президент, на думку організаторів, повинен пам’ятати, що з 2017 року в різних регіонах України було здійснено понад 50 замовних нападів на активістів, в яких не покарано жодного замовника.

«Ми закликаємо вийти на площі всіх, хто не готовий миритися зі спробами силових відомств злити та зам’яти справу про замовне вбивство, організоване політиками на найвищих державних посадах. Ми закликаємо вийти та нагадати всім, що нас не можна вбивати. Що Україна, в якій за два роки організовано та не розслідувано понад 50 замовних нападів на проукраїнських активістів – потребує негайних змін», – йдеться в повідомленні про проведення акції.

Організатори акції вважають символічним, що її буде проведено в траурний день – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Зазначається, що захід почнеться з хвилини мовчання та вшанування жертв репресій.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на херсонську активістку Катерину Гандзюк було здійснено напад – на неї вилили літр сірчаної кислоти. Після трьох місяців боротьби за життя 4 листопада вона померла.