Головна Новини Тернопіль поступово виходить з карантину

Тернопіль поступово виходить з карантину

Відновили роботу непродуктові магазини, продуктові ринки, перукарні та літні майданчики, стає доступнішим спецтранспорт

Важливо. З 14 травня тернополяни, які відновили роботу після карантину, можуть користуватися спецтранспортом.

«У нашому місті з четверга, 14 травня, тернополяни, які працюють на підприємствах, що відновили роботу з 11 травня, зможуть скористатися спецтранспортом.  Пасажирам із собою потрібно мати довідку з роботи, що вони дійсно працюють на цьому підприємстві, а також документ, який посвідчує особу. Увага: для пасажирів вхід у спецтранспорт – лише у масці. Також я прошу вас дотримуватися соціальної дистанції: і в автобусі, і на роботі», – заявив у своєму традиційному відео зверненні міський голова Тернополя Сергій Надал.

Непродовольчі магазини. Згідно постанови Уряду з 11 травня запрацювали магазини непродовольчих товарів, у тому числі у приміщенні торгово-розважальних центрів. Також роботу відновили салони краси і перукарень, стоматології, літні майданчики у закладах громадського харчування, заклади побутового обслуговування, діяльність адвокатів, нотаріусів, психологів.

«Я вимагаю у цих підприємців чітко дотримуватися протиепідемічних вимог і розуміти відповідальність за здоров’я працівників, клієнтів та їхні сім’ї», – попереджає міський голова.

Продуктові ринки. З 13 травня у Тернополі почнуть працювати два продуктові ринки: Тернопільський центральний ринок і «Овочевий ринок» на вулиці Шептицького.

«Пости, які були на в’їзді у місто, відтепер працюватимуть на в’їздах на продуктові ринки і там вимірюватимуть температуру тіла підприємцям, які приїжджають з товаром», – повідомив Сергій Надал.

Промислові ринки. Розробляється план відновлення роботи промислових ринків.

«Нещодавно я мав зустріч також з підприємцями промислових ринків. Я розумію їхні вимоги і бажання працювати. Ці люди залишаються 2 місяці без доходів і їм потрібно годувати свої сім’ї. Спільно з підприємцями ми виробимо план про відновлення роботи промислових ринків і надішлемо наше звернення до Кабінету Міністрів України», – заявив мер Тернополя.

Дитячі садки. Дитячі садочки також залишаються закритими, оскільки дозволу на їх роботу від Уряду України немає.

«Весь світ поступово виходить з карантину і Україна не виключення. Але у кожному регіоні є свої особливості. Може здатися, що небезпека минула, але це хибне твердження. Подивіться на сусідні міста, спалахи хвороби там є надалі. Я молю Бога, щоб у нас не було подібного. Саме завдяки оперативній та вчасній реакції нашої міської ради, нашим благодійникам, волонтерам і медикам вдалося по мірі можливості забезпечувати наші лікарні потрібним для лікування коронавірусу обладнанням і медикаментами.Зараз один із найвідповідальніших моментів. Будь ласка, зберігайте соціальну дистанцію навіть зі своїми знайомими, колегами по роботі. Попіклуйтеся про близьких людей, які залишаються в зоні ризику», – підсумував Сергій Надал.

Бережіть себе, своїх дітей і батьків!