Головна Новини Тернопіль пасе задніх у реформуванні системи ЖКГ

Тернопіль пасе задніх у реформуванні системи ЖКГ

Sensus installation step by step 14/7/05

У Тернополі найнижча кількість будинків які обладнані тепловими лічильниками.

Про це в “Великому інтерв’ю” зі Світланою Орловської заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За словами міністра, у Тернополі тільки 1% житлових будинків обладнано лічильниками.

Також він нагадав, що в країні існує спеціальна програма з енергозбереження, яка пропонує компенсацію в 70% кредиту на утеплення будинку.

“Ще додайте до всього цього програму з енергозбереження для будинків і це дасть кумулятивний ефект … У нас є обласний центр, де кількість будинків з лічильниками дорівнює 1%. Це – Тернопіль. Від вам і приклад, як не повинно бути. Щоб поставити лічильники, потрібна ініціатива громади, а не уряду “, – додав міністр.

Зокрема, міністр розповів, як формується ціна на тепло для населення.

“Як встановлюється ціна на тепло: є підприємство, яке надає послуги із забезпечення теплом. Його розрахунки подаються до комісії, вона перевіряє і затверджує тариф, або не затверджує. У Києві, наприклад, таке підприємство приватне – це” Київенерго “. У більшості міст такі підприємства перебувають у власності територіальних громад. Якщо ви хочете, щоб тариф був нижче, потрібно зменшити собівартість виробленої енергії. Це відповідальність територіальних громад. Якщо немає модернізації, не змінюються котли, то вартість буде велика “, – розповів він.