Головна Новини Тернопіль знову посів призове місце у рейтингу обласних центрів країни

Тернопіль знову посів призове місце у рейтингу обласних центрів країни

За результатами четвертого всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилося Соціологічною групою «Рейтинг», Тернопіль посів 4-те місце за рівнем задоволеності якістю 22 сфер та послуг.
Оцінювалися комунальна, гуманітарна сфери, медицина, освіта, інфраструктура, діяльність правоохоронних органів та інші чинники. Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також у містах Маріуполь та Сєвєродонецьк, повідомляє Тернопільська міська рада.
Найвищу оцінку задоволеності тернополян якістю сфер та послуг отримали комунальна та гуманітарна сфери, а саме протягом 2017-2018 року покращився індекс задоволення дорогами, опаленням, системою комунікацій для благоустрою будівель (каналізаціями), збором сміття та діяльністю спортивних закладів.
Також Тернопіль – у лідерах рейтингу серед 24 міст України у зручності для пішоходів та велосипедистів. Оцінкою вище середнього городяни оцінили можливість вільно пересуватися вулицями та районами міста, вільно висловлювати власні думки та вільно реалізовувати духовні потреби. 79% опитаних тернополян вважають місто дружнім до дітей та близько 70 % мешканців міста відчувають себе цілком або переважно у безпеці після настання темряви.
Це щорічне дослідження забезпечує і розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування. За загальним рівнем оцінки досвіду співпраці з міською радою Тернопіль зайняв 4-те місце в Україні. Найвищою оцінкою мешканці відзначили рівень знань та компетентності представників місцевої влади та ставлення службовців до громадян. За результатами рейтингу, більше половини мешканців міста задоволені діяльністю міського голови Тернополя Сергія Надала. Окрім того, більшість городян вважають, що справи Тернополя ідуть у правильному напрямку.

Джерело: 1540.com