Головна Новини Тернопіль здобув перемогу та фінансування на будівництво мультиспортивного комплексу “Палац спорту”

Тернопіль здобув перемогу та фінансування на будівництво мультиспортивного комплексу “Палац спорту”

У цьому році в Тернополі на просп. Злуки, 3А (колишній стадіон «Текстерно») продовжиться будівництво сучасного мультиспортивного комплексу «Палац Спорту» з трибунами на 3000 глядацьких місць та паркінгом.

Зведення такого багатофункціонального об’єкту спортивної інфраструктури стало можливим після отримання результатів засідання міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/реконструкцію палаців спорту, згідно з якими Тернопіль посів II місце у рейтингу міст, що подавали власні проєкти на конкурс Міністерства молоді та спорту України.

У 2020 році за кошти з бюджету Тернопільської громади на будівельному майданчику вдалося провести земляні роботи за звести фундамент.

А вже 31 травня 2021 року Кабінет Міністрів України затвердив розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури у 2021 році, відповідно до якого Тернопіль отримав 91,5 млн грн на будівництво багатофункціонального Палацу спорту на просп. Злуки, 3А.

«Надання такого фінансування є результатом тривалої роботи фахівців Тернопільської міської ради, які працюють над втіленням даних проектів. Також, за сприяння і допомогу висловлюю подяку  Міністру молоді і спорту України Вадиму Гутцайту і голові Тернопільської ОДА Володимиру Трушу», – наголосив міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, сучасний багатофункціональний комплекс «Палац Спорту» вміщуватиме зaли для ігрових видів спорту: волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону. В головному залі «Палацу спорту» 3000 глядачів одночасно зможуть спостерігати за змаганнями всеукраїнського та міжнародного рівнів. Також, у приміщенні комплексу буде знаходитися школа греко-римської боротьби.