Головна Новини Тернопіль відновить славу текстильної столиці

Тернопіль відновить славу текстильної столиці

28 квітня 2021 року компанія “Global Textile Aliance UA” (GTA UA) – дочірня компанія бельгійської групи компаній Monks International підписали в місті Тернополі угоду про довгострокову оренду виробничих приміщень площею 7000 кв.м. для будівництва заводу з виробництва меблевих тканин та тканин для інтер’єру, а також виготовлення наматрацників для провідних світових брендів.

Перша продукція зійде з конвеєра вже в червні-липні цього року та експортуватиметься в понад 60 країн світу.Також, вже в 2021 році планується розпочати проєктування на земельній ділянці 5 га в індустріальному парку «Тернопіль», яку надала Тернопільська міська рада, нового заводу площею 20000 кв.м. де буде розташовано повний цикл виробництва – ткацька, прядильна, в’язальна, фарбувальна та швейні фабрики. Компанія планує стати якірним резидентом парку та створити біля 500 робочих місць з конкурентною заробітною платою, повідомили в Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області АРРТО

Продукцію також планується постачати на експорт, що значно посилить конкурентоздатність нашого регіону на глобальних ринках.Сума очікуваних інвестицій на першому етапі складе біля 3 млн.євро, а із введенням в експлуатацію основного заводу – 20 млн.євро. Повний супровід інвестора проводила команда Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області АРРТО.

Як зазначив директор АРРТО Володимир Василевський – «сьогодні ми завершили тривалий і виснажливий марафон довжиною 12 місяців та щиро радіємо за наш регіон. Ми дали інвестору найвищий рівень сервісу і тому він обрав нашу Тернопільську область серед усіх регіонів не тільки України, але і країн Східної Європи та суміжних країн. Завдяки підтримці наших партнерів з EBA Lviv-Western Ukrainian Office of The European Business Association та юридичній підтримці Anton Podilchak, МИ ЧЕСНО БОРОЛИСЯ І ПЕРЕМОГЛИ!

Завдяки новоствореним робочим місцям з високою заробітною платою ми зможемо повернути наших земляків із заробітків. Для міського бюджету це теж великі надходження від ПДФО та інших податків, які за нашими підрахунками складуть біля 20млн.грн.» Тернопіль стає новим інвестиційним центром на Західній Україні та надзвичайно привабливим регіоном для інвестування.

На даний час команда Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області АРРТО має на супроводі ще декілька потужних інвестиційних проєктів на суму понад 80 млн.євро. Вже скоро ви почуєте про наступні новини та будівництво нових заводів і фабрик на території нашої Тернопільської області. Тернопільщина – найшвидший час до ринку!