Головна Новини Тернопільщина у скорботі: у громадах попрощались з чотирма Героями

Тернопільщина у скорботі: у громадах попрощались з чотирма Героями

На Тернопільщині у громадах в останню дорогу провели загиблих захисників – Андрія Хмурича, Валерія Штика, Ігоря Сидягу, Василя Рошка. Про це повідомили на сторінках громад.

Жителі Підгаєцької громади навколішки зустріли свого загиблого військовослужбовця, розвідника-кулеметника – Андрія Хмурича. 28-річний чоловік був жителем міста Підгайці. У громаді оголосили жалобні дні, пише Суспільне.

У громадах на Тернопільщині попрощалися з чотирма бійцями

Похорон Андрія Хмурича. Фото: Підгаєцька міська рада

У Теребовлянській громаді зустріли загиблого жителя села Пебанівка Валерія Штика. На перехресті біля греко-католицької церкви в місті Теребовля за участю собору священнослужителів відбулася панахида за упокій душі загиблого захисника. 46-річний гранатометник загинув 15 травня під час виконання бойового завдання, в районі населеного пункту Григорівка Донецької області. Військовослужбовець був призваний за мобілізацією 20 січня цього року.

У громадах на Тернопільщині попрощалися з чотирма бійцями

Похорон Валерія Штика. Фото: Теребовлянська міська рада

У Великобірківській громаді попрощалися із загиблим військовослужбовцем Ігорем Сидягою.Чоловік загинув 18 травня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Лиман, Куп’янського району, Харківської області. Бійцю було 50 років.

У громадах на Тернопільщині попрощалися з чотирма бійцями

Похорон. Фото: Великобірківська селищна рада

У Скала-Подільській громаді зустріли загиблого 31-річного військовослужбовця Василя Рошка. Чоловік закінчив Іванківську школу, робітничий фах здобув у Борщівському професійному ліцеї. Тривалий час працював у місцевому фермерському господарстві. З початку повномасштабного вторгнення серед перших став до виконання службового обов’язку. Чоловік брав участь у бойових завданнях на Донеччині, на Бахмутському напрямку. Старший солдат, навідник мотопіхотного відділення мотопіхотної роти однієї з військових частин ЗСУ загинув 14 травня 2023 року.

У громадах на Тернопільщині попрощалися з чотирма бійцями

Похорон в Скала-Подільській громаді. Фото: Скала-Подільська громада