Головна Новини Тернопільщина – у п`ятірці лідерів за кількістю створених підприємств (відео, інфографіка)

Тернопільщина – у п`ятірці лідерів за кількістю створених підприємств (відео, інфографіка)

На фото: філія ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» у м. Чортків.

Тернопільщина зайняла четверте місце в Україні за кількістю  створених нових підприємств – 9. Відповідне дослідження провели фахівці Центру громадського моніторингу та контролю. Всього з 2015 року в Україні з’явилося 107 нових промислових підприємств.
Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання круглого столу з питань обговорення проекту ліберального Податкового кодексу України.
«Протягом минулого року в реальний сектор економіки області інвестовано майже 3 млрд гривень. Цього вдалося досягти саме  завдяки ліберальній податковій основі, котра є закладена не тільки законодавством, а й ставленням органів державної влади та місцевого самоврядування. Адже в рамках децентралізації податки залишаються на місцях і органи місцевого самоврядування максимально сприяють розвитку бізнесу», – зазначив Степан Барна.
Очільник краю наголосив, ліберальне оподаткування може стосуватися тільки того бізнесу, який чесно працює, сплачує податки і створює робочі місця.
«Моя позиція – ті, хто буде цього уникати цього,  повинні нести відповідальність.  Такі речі неприпустимі для нашої області. Але жоден підприємець, який працює на теренах краю, не може сказати, що йому перешкоджали  працівники органів виконавчої влади чи місцевого самоврядування. Ми повністю виключили будь-який податковий тиск, переслідування з боку контролюючих органів для представників бізнесу. Натомість в нас налагоджено двосторонній діалог», – зазначив Степан Барна.
Також він поінформував, що на Тернопільщині працює більше 5000 юридичних осіб-підприємців та більше 40 тисяч фізичних осіб – підприємців.