Головна Новини Тернопільщина може залишитись на “локальному карантині”

Тернопільщина може залишитись на “локальному карантині”

Якщо на Тернопільщині не відбудеться спад захворюваності на коронавірус, тут карантин продовжать. Навіть у тому випадку, коли будуть зняті заборони по всій країні.

Про умови, за яких може бути введений локальний карантин на позачерговому засіданні уряду говорив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, ця міра безпеки буде застосована у тих регіонах країни, де буде найгірша ситуація з коронавірусом.

“Якщо в якомусь регіоні або місті трапиться спалах, то саме там вводитимуться локальні обмеження”, – зазначив він.

Прем’єр також зауважив, що зараз комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Чернівецькій, Рівненській, Тернопільській областях та місті Києві зокрема мають детально вивчити епідеміологічну ситуацію та після 11 травня ухвалювати відповідні рішення, окремо керуючись даними, які будуть на той момент.

“Важливо, що тут буде високий ступінь відповідальності місцевої влади, адже саме від її рішень залежатиме, чи посилювати обмеження в окремих містах, селах, районах чи областях. Це й буде, власне, адаптивний карантин”, – підкреслив Шмигаль.

Станом на 06 травня 2020 року в Тернопільській області за результатами досліджень методом ПЛР – у 935 випадках діагноз лабораторно підтверджений. 

Кременецький район (5 осіб)