Головна Новини Тернопільщина: зарплату підвищили – місцеві скарбниці наповнили

Тернопільщина: зарплату підвищили – місцеві скарбниці наповнили

Працівниками територіальних органів ДФС у Тернопільській області спільно з органами місцевої влади проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

Так, у 2018 році на засіданнях комісій заслухано керівників 267 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Результати не забарились. Адже 252 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. Як наслідок, до бюджету надійшло 872,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн 56,8 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань по 613 підприємствах та організаціях області. У результаті – 586 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджетів надійшло відповідно 7 млн 974 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 9 млн 534,1 тис. грн єдиного внеску.

Відомості щодо суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату працівникам нижче мінімальної, надано Управлінню держпраці в області, Департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації, Головному  управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області та головам об’єднаних територіальних громад, сільських селищних та міських рад.