Головна Новини Тернопільські “шкуродери” не пропустили нагоди збагатитися на “Файному”

Тернопільські “шкуродери” не пропустили нагоди збагатитися на “Файному”

У Тернополі відгримів міжнародний фестиваль “Файне місто”, який за словами організаторів, відвідало двадцять тисяч гостей. До речі, впродовж перших двох днів відчути неймовірну атмосферу фестивлаю могли і тернополяни, які є власниками “Картки тернополянина”. Звісно ж, як і в будь-яких дійствах, були певні недоліки з боку організації, втім фактично усі, хто побував на фестивалі зазначають: це було круто. Разом із тим найгіршим спогадом, що стосується чотириденного фестивалю, є тернопільські “комерсанти”, які не повстидалися виставляти ціни на свої послуги вдвічі, а то й втричі дорожчі, ніж вартує послуга. Ми вже інформували про те, що до фестивалю, який відбувався на території іподрому курсували автбуси, вартість проїзду у яких становила 20 гривень. Через великий наплив гостей автобуси завжди були вщент заповненими. Хоча, варто додати, що у години пік організатори підганяли одразу по два – три автобуси, відтак очікувати довго не доводилося. Нічого дивного в тому, що знайшлися охочі заробити таким чином. Та вони поставили не 20 гривень тарифу, а цілих 40, що неприємно дивувало фестивальників. Такою ж була вартість на таксі, яке везло від залізничного  вокзалу на фестиваль – по 40 гривень з людини. Отже, на таксі без лічильника поїздка на фестиваль вартувала 160 гривень (адже таксист брав не менше чотирьох людей), що було доволі зручно.

А от вибратися з фестивалю було дещо дорожче – “бариги” на таксі без лічильника “співали” ціну 250 гривень до залізничного вокзалу, інші правили по 150 до “Маяка”. В той час на таксі із лічильником дорога до Тернополя вартувала 80-90 гривень. Приміром, до вулиці Коновальця поїздка на таксі відомої тернопільської фірми обійшлася у 130 гривень.

Безумовно, попит породжує пропозицію і на кожен товар є покупець. Можливо, когось і влаштовував подвійний тариф від таксистів. Але хамковитість таких таксистів, які чітко розуміли, що послуга не вартує стільки, у бажанні збити легких грошей, залишила неприємний осад як в тернополян, так і в гостей міста. Адже цілком зрозуміло, що за напливу такої кількості фестивальників, усі мали нагоду заробити і не здираючи “три шкури”, і при цьому – не псуючи репутацію нашого файного міста Тернопіль.