Головна Новини Тернопільські школярі вшанували пам’ять Ігоря Герети

Тернопільські школярі вшанували пам’ять Ігоря Герети

У  Тернопільському ліцеї № 21 – спеціалізованій школі мистецтв імені Ігоря Герети   проведено ряд заходів  з нагоди  ювілею – 80 річчя з дня народження  відомого українського археолога, заслуженого діяча мистецтв України, історика, поета, викладача і громадсько-політичного діяча Ігоря Петровича Герети.

В рамках тижня у новоствореному закладі проводиться культурно-виховна, просвітницька робота в класах і позакласних заходах.

Двадцять шостого вересня в новоствореному закладі відбулася урочиста посвята у науково-мистецьку родину учнів першого класу Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої школи мистецтв ім. І. Герети, яка почала відлік нового часу у реорганізованому закладі і сподіваємося стане доброю традицією. У актовій залі школи  відбувся концерт, присвячений святкуванню 80 – й річниці з дня народження Ігоря Герети «Велет духу – людина епохи» за участі учнів і випускників школи мистецтв, творчих колективів Тернопільської музичної школи № 2 імені Михайла Вербицького. У рамках тижня в школі проходиться виставка учнівських робіт  художнього відділу, експозиція у бібліотеці ліцею,   присвячена 80 – й річниці з дня народження І. Герети. Відвідуючи її, діти можуть більше ознайомитися з науковою і  творчою діяльність Ігоря Герети. У бібліотеці № 5 м. Тернополя проведено Літературну імпрезу «Велет духу – людина епохи» за участі учнів та творчих колективів  школи.

В обласному архіві за участі творчих колетивів Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імеіні Ігоря Герети відбулася презентація книги «Перші Геретівські читання» на якій виступали випускники школи мистецтв Юрій Юрик та Любомир Крупа.

До нього завжди тягнулись люди. Він мав талант закохуватися в людей, бути серед них, об’єднувати. Свій день народження Ігор Герета проводив у спілкуванні з людьми… Так і до сьогодні його постать згуртувала всіх…