Головна Новини Тернопільські рятувальники розповіли як боролися із складними наслідками негоди

Тернопільські рятувальники розповіли як боролися із складними наслідками негоди

На вихідні на Тернопільщині погода добряче побешкетувала. Окрім значного зниження температури, сильних поривів вітру були ще й хуртовини, котрі завдали значних проблем. Тож рятувальникам 17, а особливо 18 березня прийшлось дуже не солодко. Сьогодні вони розповіли про те коли і кого витягували із снігової пастки.

“18 березня о 10:03 в м. Збараж на вул. Нечая на проїжджу частину дороги впало дерево й пошкодило ЛЕП та дві електроопори. За зверненням працівників Збаразького РЕМ на місце події здійснено виїзд чергового караулу ДПРЧ-4 Управління. Особовим складом пожежно-рятувального підрозділу за допомогою бензопили «Stihl» проведено порізку дерева та за допомогою бензоріза «Dolmar» – порізку металевих частин електроопори, що попередньо була відключені від електроенергії.

18 березня о 16:40 в с.Кривче Борщівського району на підйомі в сніговому заметі загруз пасажирський автобус марки «Сетра», польської фірми «ЛЕОН ПОЛ ТРАНС», що рухався за маршрутом «Камянець-Подільський – Щецінь». В транспортному засобі перебувало 8 пасажирів та водій. З метою запобігання нещасного випадку на місце події направлено черговий караул ДПРЧ-8 Управління. Особовим складом пожежно-рятувального підрозділу проведено буксирування даного автобуса на безпечну ділянку дороги.

18 березня о 22:34 на автодорозі поблизу с. Берем’яни Бучацького району в сніговому заметі забуксував водій легкового автомобіля «Mazda 323S» громадянин, 1995 року народження, житель с. Свершківці, Заліщицького району. В автомобілі також перебувала вагітна жінка, 1995 року народження, жителька с. Берем’яни, Бучацького району. З метою запобігання нещасного випадку на місце події залучалось чергове відділення місцевої пожежної команди с. Беремяни. Особовим складом пожежно-рятувального підрозділу проведено буксирування даного автомобіля на безпечну ділянку дороги.

18 березня о 23:39 черговим відділенням АРЧ АРЗ СП Управління в м.Тернопіль здійснено буксирування автомобіля екстреної медичної допомоги, водій якого при розвороті біля під’їзду, на вул.Київська,14, забуксував і не міг самостійно продовжувати рух.

19 березня о 00:18 на автодорозі поблизу с.Комарівка Монастирського району, водій автомобіля «Porsche Cayenne» громадянин 1986 року народження, житель м.Київ, не впорався з керуванням та злетів у кювет. З метою запобігання нещасного випадку та для буксирування даного автомобіля на місце події залучався черговий караул ДПРЧ-19 м.Монастириська”, – повідомили у прес-службі ДСНС у Тернопільській області.