Головна Новини Тернопільські рейдери «відзначились» на акції протесту аграріїв в Києві

Тернопільські рейдери «відзначились» на акції протесту аграріїв в Києві

Вчора під стінами Верховної Ради України аграрії вкотре відстоювали свої права та інтереси. Мітингували учасники страйку за прийняття законопроекту №3851-1, який повертає спецрежим ПДВ для сільськогосподарських виробників і за продовження мораторію на продаж сільгоспземель, – повідомляє Latifundist.com.

 

Та, як виявилось, мітинг аграріїв намагаються використати ще й в інших цілях – для відвертої фальсифікації фактів щодо конфлікту у справі агрохолдингу «Мрія»та компанії «Профіт-Контроль». Сьогодні у ЗМІ з’явилась інформація, що замість лозунгів про податки та ринок землі, аграрії начебто виступали проти «рейдерства» агрохолдингу «Мрія». Проте, ні підтвердження, ні відповідних виступів з трибуни мітингуючих за фактом не було. На фото, що поширились в медіа, Дмитро Бабінчук (засновник і директор компанії «Профіт-Контроль») позує для кадру в оточенні кількох молодих людей студентського віку, які тримають в руках плакати з антимріївськими гаслами. При цьому, вони знаходяться не під стінами ВРУ, а позаду, за спинами справжніх мітингувальників, яких використали просто як декорації для фото. Так тернопільські рейдери «відзначились» на чужому страйку і ганебно намагаються маніпулювати подіями, «проштовхуючи» у ЗМІ неправдиву інформацію.

 

Нагадаємо, за даними сайту Latifundist.com між агрохолдингом «Мрія» та компанією «Профіт-Контроль» наразі відбувається корпоративний конфлікт. Як сказано у повідомленні видання, 1 липня в 9.00 ранку відбулося силове захоплення активів автотранспортного підприємства агрохолдингу «Мрія» в місті Хоростків Гусятинського району Тернопільської області.

 

«Правоохоронці Гусятинського району не приховують відкриту підтримку рейдерів. Всі заяви, подані нами в райвідділ, до сих пір не розглянуті, зате проводяться активні слідчі дії за заявою «Профіт-Контроль». Ми продублювали всі документи в обласне управління, їх реакція на те, що відбувається, нейтральна, і наші заяви запущені в роботу відповідно до законодавства», – повідомив директор з юридичних питань агрохолдингу «Мрія» Сергій Ігнатовський. Отож, мітинг під стінами ВРУ використовували для фальсифікації реального стану речей та поширення неправдивої інформації.

 

«Ми – велика компанія з міжнародним капіталом, що діє в рамках закону. Ми відкриті до цивілізованого діалогу і готові максимально співпрацювати з правоохоронними органами, надавши їм доступ до всієї наявної у нас інформації і, при необхідності, до активів. З представниками «Профіт-Контроль» ми також готові спілкуватися, але в прокуратурі або в суді – там, де будуть забезпечені дотримання закону і особиста безпека наших співробітників», – заявив Сергій Ігнатовський, директор з юридичних питань агрохолдингу «Мрія» в ексклюзивному інтерв’ю Latifundist.com.

 

babinchuk_profit-kontrol

 

За словами Дмитра Шимківа, заступника глави Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ, подібні дії шкодять інвестиційному клімату України та підривають довіру до українського агропромислового сектора в цілому. «Протягом останніх двох років я продовжую спостерігати за діяльністю агрохолдингу і до сих пір в шоці, що «друзі» Гут продовжують перешкоджати і підривати бізнес «Мрії» в регіонах. Ось чому це важливо, щоб кожен державний чиновник, кожен юрист, кожен громадянин допоміг у розслідуванні і допоміг «Мрії» відновитися», – розповів він.277224856