Головна Новини Тернопільські лікарі відмовили в лікуванні старенькому важкохворому дідусеві

Тернопільські лікарі відмовили в лікуванні старенькому важкохворому дідусеві

Тернополянка Тетяна Зуєва написала пост, який буквально підірвав тернопільські соцмережі. Жінка поскаржилася на двох тернопільських лікарів, котрі не те, що не надали потрібної допомоги її важкохворому батьку, а й буквально виганяли їх на вулицю.

Ось що розповідає жінка:

“08.01.2018 р. стан батька різко погіршився, я викликала швидку, йому зробили укол і наполягли на госпіталізації. Ми поїхали в 1-шу лікарню. І тут почалось щось неймовірне.
В приймаючому відділенні ТМКЛШД черговий лікар Стойко Людмила Василівна відразу заявила, що приймати мого батька не буде, бо він «дуже старий, лежачій, і доглядати його нікому». ЇЇ вислів «шо то ви ото мені привезли!» привів мене стан шоку. Тобто, якщо людина стара, то непотрібно надавати допомогу, нехай помирає! Я пропонувала лишитись з батьком і доглядати його, просила надати йому лікування. Після того, як я почала дзвонити на гарячу лінію, батькові швидко почали робити аналізи, ЕКГ, рентген і УЗД. Але лікар у приймальному відділенні Ничик Сергій Богданович сказав що аналізи в нормі і підстав для госпіталізації немає. Тобто маючи направлення дільничого лікаря і рекомендацію лікаря швидкої про те що батько негайно потребує госпіталізації, лікар приймаючого відділення стверджує, що підстав для госпіталізації немає. На той час під дією уколів, які зробила швидка, батько перестав задихатись, і це стало підставою звинуватити мене в брехні і в бажанні його позбутись поклавши в лікарню.
Вся розмова йшла на підвищених тонах, з хамським ставленням до мене і до хворого. «лікарі» Ничик і Стойко безпідставно звинувачували мене, що я не доглядаю батька, не годую його, бо «він такий худий». Хоча батько харчується добре і отримує все належне лікування призначене дільничим лікарем. А худим батько став після двох голодоморів до і після війни.
Протягом 2-ох годин батько лежав в коридорі на кушетці без жодної допомоги. Нас почали виганяти на вулицю зі словами «забирайтесь звідси». Яким чином я, інвалід 3-ї групи з хворобою суглобів, і лежачий батько, яких привезла швидка, можемо «забратись звідси»? Відповідь – «це ваші проблеми».
Після цього жаху, наступного дня 09.01.2018р. я написала скаргу у Міський відділ управління здоров’я. Нам запропонували госпіталізувати батька в іншу лікарню, що ми і зробили. Але ніякої відповіді щодо покарання лікарів я не отримала і досі. Нарешті написала скаргу у міністерство охорони здоров’я, чекаю на відповідь.
Але, я би дуже хотіла, щоб горе-лікарі були покарані. Сподіваюсь, що в нашій країні ще діють закони і у кожного громадянина, незалежно від його віку є право на надання медичної допомоги
“, написала жінка.

Цей пост прокоментувало чимало як людей. Всі обурилися жахливою поведінкою медиків і сподіваються на справедливе їх покарання.