Головна Новини Тернопільські лялькарі взяли участь у Міжнародномк фестивалі театрів ляльок

Тернопільські лялькарі взяли участь у Міжнародномк фестивалі театрів ляльок

У місті Ужгороді відбувся XVII Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Інтерлялька-2019». Цьогоріч у фестивалі взяли участь представники 10 країн, які презентували сценічні втілення відомих казок народів світу та української народної творчості. Зокрема, колективи з Грузії, Польщі, Словаччини, Литви, Болгарії, Румунії, Естонії, Білорусі, Італії, а також з українських міст: Києва, Львова, Харкова, Тернополя, Луцька, Рівного та Ужгорода. Митці з різних куточків світу приготували для глядачів вистави на різні смаки та для різної вікової категорії.

Колектив Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки представив на фестивалі зворушливу виставу про мамине благословення «Василина» за мотивами народних казок. Це робота знаної майстрині, популярного режисера Оксани Дмитрієвої та художниці Наталі Денисової. Декорації, ляльки, костюми акторів, музичний супровід, танці, народні обряди, тонка режисерська робота – усе це заворожує та переносить у світ української народної казки. Глядачі тепло сприйняли «Василину» і, враховуючи всю специфіку вистави, жваво реагували на події та персонажів.

Участь у «Інтерляльці» є доброю традицією для тернопільських лялькарів, адже такі фестивалі сприяють популяризації українського театру ляльок на міжнародній арені, знайомлять із сучасними тенденціями та передовими художніми відкриттями у світовому ляльковому мистецтві, а також створюють умови для укріплення творчих контактів між лялькарями України та зарубіжжя.