Головна Новини Тернопільські заробітчани мають шанс на українську пенсію та субсидії

Тернопільські заробітчани мають шанс на українську пенсію та субсидії

Чимало жителів Тернопільщини, котрі перебувають на заробітках у різних країнах світу переймаються за майбутнє. Ті, хто роками перебуває за кордоном не хочуть повертатися додому через те, що у них немає трудового стажу, а отже не буде і пенсії.

Однак уряд вкотре наголошує: сплативши страховий податок, цю проблему можна вирішити. Так, недавно на одному із українських телеканалів міністр соцполітики Андрій Рева запропонував нараховувати субсидію і трудовий стаж українцям, які працюють за кордоном,  пише Експрес
«Ми пропонуємо стимулювати їх (людей, що працюють за кордоном – ред) до добровільного страхування. Тобто ми готові давати субсидію сім’ям, де люди працюють за кордоном за умови, що вони добровільно застрахуються і заплатять внесок хоча б за 3 місяці», – сказав Рева.

«За 3 місяці мінімальний внесок – це 2500 гривень, а ми за це даємо їм субсидію і страхового стажу, який буде давати людям право на пенсію.

Це стимулюючий момент, який повинен давати людям можливість користуватися системою соціального захисту», – зазначив міністр.

Нагадаємо, за даними польських політиків та урядовців, у Польщі працює до 2 млн українців.

Як повідомлялося, за прогнозами Національного банку Польщі, до кінця 2020 року на польський ринок праці буде приїжджати 200-300 тисяч українців щорічно.