Головна Новини Тернопільські вбиральні не витримують сотні тисяч паломників до Мендиліону

Тернопільські вбиральні не витримують сотні тисяч паломників до Мендиліону

Сьогодні пятий день перебуває у Тернополі Нерукотворний образ Господа нашого Ісуса Христа з Едесси. Сотні тисяч паломників поклонилися образу, який привезли з Ватикану до Тернополя. Люди стоять в черзі по 5-8 годин щоб побачити та попросити благословення реліквії усіх християн.

Та попри духовні потреби є цілком мирські, зірітися, поїсти, сходити в туалет.

Попри те, що повз Архикатедральний собор Непрочного Зачання виставнені біотуалети для такої кількості паломників іх не вистачає, бо ж черга тягнеться від театру кілька разів закручена по Театральному майдану- по вулиці Сагайдачного до пам’ятника Данилу Галицькому і тоді повертає до Архикатедрального собору.

Технічний персонал ресторанів які знаходяться на шляху черги паломників не задоволений такою кількістю людей бо вони майже не приносять прибутку закладам, а от клопоту, від них багато. Адже головною причиною відвідин закладів харчування є похід в туалет.

Роман Христинич “Найбільше страждают ресторани і генделики , в які цей багатостраждальний народ ходить по нужді…і відмовить ніззя і альтернативи нема. В суботу працівники одного з закладів дзвонили в міську раду від імені стоячого в черзі з питанням куди ж сходити можна..відповіді не було…а на питання чи можна до вас.? Прозвучало щось на кшталт- а чого до нас?”

Нагадаємо, що  найближча до центру громадська вбиральня у Тернополі знаходиться у Парку Шевченка.