Головна Новини Тернопільсько-Зборівська митрополія УГКЦ відзначає 10 років із дня заснування

Тернопільсько-Зборівська митрополія УГКЦ відзначає 10 років із дня заснування

Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук

Сьогодні, 22 грудня, Тернопільсько-Зборівська митрополія УГКЦ відзначає 10 років від дня її заснування. Про це Суспільному повідомив прессекретар архієпархії отець Олег Харишин.

За його словами, цей ювілей і празник вірні УГКЦ відзначають спільною молитвою на Божественній Літургії в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі, повідомляє Суспільне.

“Благословити вірних та розділити радість ювілейного торжества прибув Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук та Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Вісвалдас Кулбокас. Гостей громада привітала перед Архикатедральним Собором Тернополя. Божественна Літургія розпочалася об 11.00. Високопреосвященний архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк запрошує сьогодні вірних молитовно розділити радість празника та спільно подякувати Богу”.

22 грудня 2011 року в Архикатедрі Тернополя Глава УГКЦ увів на митрополичий престіл Тернополя владику Василія Семенюка й було проголошено декрет про створення Тернопільсько-Зборівської митрополії.

“Із того часу Тернопіль — митрополичий осідок, Тернопільсько-Зборівська єпархія отримала статус архиєпархії, владика Василій Семенюк носить титул архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського та опікується Тернопільсько-Зборівською архиєпархією, Бучацькою та Кам’янець-Подільською єпархіями”, — розповів Олег Харишин.

Нагадаємо, Апостольська нунціатура в Україні – повноважне дипломатичне представництво Святого Престолу в нашій державі. Апостольським Нунцієм з 15 червня 2021 року є 47-річний Вісвалдас Кулбокас – уродженець Литви, титулярний архієпископ Мартани.