Головна Новини Тернопільським медикам буде простіше влаштуватися на роботу у Польщі

Тернопільським медикам буде простіше влаштуватися на роботу у Польщі

Працевлаштування в інших країнах світу – мало не єдиний вихід для кращого заробітку, так думаю чи не більша частина жителів Тернопілля. Однак за кордон на заробітки можуть їхати не лише прості робітники. Тепер Польський уряд відкриває нові перспективи для медиків Тернопільщини, та й всієї країни загалом.
Як повідомляє Rzeczpospolita, Міністерство охорони здоров’я Польщі розглядає можливість спрощення процедури працевлаштування для медичних працівників, які походять з країн поза межами Євросоюзу, зокрема з України.

Відомство звернулося до міністра науки й освіти з пропозицією внести зміни до закону про вищу освіту, які привели б процедуру підтвердження диплома про вищу медичну освіту Польщі відповідно до європейських норм.

Нині особи, які не є громадянами ЄС, проходять процедуру підтвердження (нострифікації) диплому про вищу освіту, яка є вкрай складною. У той же час щодо молодших спеціалістів така процедура в Польщі взагалі не проводиться.
Такі кроки здійснюються з метою вирішення проблеми нестачі медперсоналу.
Як свідчать дані Вищої палати медсестер та акушерок, третина медсестер у Польщі – пенсійного віку. Тобто близько 73 тисяч осіб можуть вийти на пенсію (загалом у Польщі 220 тисяч медсестер) .
Серед вимог до іноземних працівників – вільне володіння польською мовою.