Головна Новини Тернопільським військовим передадуть медичні рюкзаки від “Мрії” (Фото)

Тернопільським військовим передадуть медичні рюкзаки від “Мрії” (Фото)

Сьогодні тисячі українських чоловіків та жінок ризикуючи власним життям захищають Вітчизну від російського окупанта. Щодня вони перебувають під численними обстрілами. Тому їм вкрай необхідні різноманітні засоби для надання невідкладної медичної допомоги. Якось військові медики розповіли голові обласної адміністрації Степану Барні про те, що їм вкрай необідні на передовій спеціальні медичні рюкзаки. Степан Степанович у свою чергу звернувся до директора агрохолдингу «МРІЯ» Саймона чернявського за спонсорською допомогою у цьому питання. Оскільки знав, що агрохолдинг давно допомагає українським військовим. Ідею пана Барни підтримали.

І вже 20 листопада Саймон Чернявський разом із голвою ОДА вручили тернопільським військовим сертифікат на 160 тисяч гривень, за котрі медики матимуть збогу придбати п’ять сучасних спеціалізованих для воєнних умов військових рюкзаків.

«Вручаючи цей сертифікат, я тішуся, що наш агрохолдинг може допомогти нашим солдатам на передовій. Сподіваюся з їх допомогою буде врятоване не одне людське життя.

Також хочу зазначити, що сьогодні агрохолдинг «Мрія» відправляє 10 грн. з кожного гектара на підтримку АТО , що становить приблизно 1 млн. 600 тис. грн. на рік. За останні три роки наша компанія направила уже 5 мільйонів гривень на потреби армії, у тому числі 1млн. 600 тис. цього річ. Саме з цієї суми виділили кошти на спеціальні медичні рюкзаки. Ми і надалі плідно спілкуємося з обласною владою щодо інших проектів. Тому допомагатимемо, сприятимемо, підтримуватимемо різні ініціативи. Надто у допомозі військовослужбовцям. Саме вони на нинішній день потребують найбільшої допомоги та підтримки», – сказав директор агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський.

Степан Степанович додав, що через відсутність оперативної першої медичної допомоги на сході, у зоні бойових дій загинуло чимало хлопців. Голова ОДА висловив слова подяки «МРІЇ» та керівництву за підтримку.

«Завдяки підтримці меценатів і підприємців, які поставили собі за мету допомагати українській армії вдається втілювати спільні проекти і забезпечувати необхідним військовослужбовців. Тернопільські бізнесмени реалізували проекти на підтримку Збройних Сил України майже на суму 10 мільйонів гривень», – сказав Степан Барна.

Військові медики розповіли та показали наочно як діє рюкзак, та чим він «нафарширований». Направду у ньому є все необхідне для оперативного надання невідкладної допомоги.

«Досить важлива комплектація рюкзака. У ньому є усі необхідні матеріали для зупинки кровотечі, перев’язки, надання невідкладної медичної допомоги, стабілізації пораненого. Під час отримання рюкзаків буде проведено спеціальний інструктаж. Також допоможуть під час надання медичної допомоги й сучасні ноші – дуже зручні та мобільні. Якщо кожен військовослужбовець володіє навиками надання медичної допомоги, у першу чергу собі, то це збільшує його шанси на виживання приблизно на 50-60%. Думаю, що це дуже допоможе у нашій роботі», – зазначив військовий медик Олег.