Головна Новини Тернопільський рятувальник грає українські пісні, щоб підняти патріотичний дух

Тернопільський рятувальник грає українські пісні, щоб підняти патріотичний дух

Тернопільський рятувальник Любомир Крушельницький грає на скрипці українські мелодії, щоб підняти патріотичний дух колег. Чоловік каже, почав робити це тоді, коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських військових в Україну.

Рятувальник Любомир Крушельницький розмістив на своїй сторінці у Фейсбук відео де грає українську народну пісню “Ой у лузі червона калина”, яка була гімном січових стрільців, пише Суспільне.

Чоловік каже, ідея відзняти ролик з’явилася коли в мережі побачив відео лідера гурту Бумбокс Андрія Хливнюка, який співав цю пісню.

“В мене тільки служба на першому місці. Я надихнувся тим відео. Взяв скрипку і заграв. Скрипку зараз не дістаю, бо не маю на це часу грати і реалізовувати себе в цьому плані. Зараз більше треба приносити користі в іншому плані”, – каже рятувальник.

Любомир Крушельницький розповідає, працює рятувальником більше 8 років. До цього навчався в музичному училищі. В пожежній частині рятувальник грає мелодію на вірш Тараса Шевченка “Реве та стогне Дніпр широкий”.

“Хотілося трохи підняти бойовий дух не тільки колег, а й кожного українця. Ми на своїй землі. За нами перемога, за нами правда. Нам головне триматися і все буде добре!”, – каже рятувальник.