Головна Новини Тернопільський ресторатор Петро Заставний сказав, що думає про карантин “вихідного дня”

Тернопільський ресторатор Петро Заставний сказав, що думає про карантин “вихідного дня”

Тернопільський ресторатор Петро Заставний у соціальній мережі Facebook висловився стосовно запровадження у країні карантину “вихідного дня”.

Ресторатор у своєму дописі зазначає, що більшість закладів “не переживуть” закриття на вихідні. Адже саме у ці дні, люди приходять у кафе та ресторани, та ТРЦ міста.

“Локдаун для ресторанів на вихідні – це позбавити їх 50% виручки. За таких умов, закриття білшості закладів – це не просто якийсь прикол, це реальність.

А як же магазини, які розміщені в ТЦ? Вони сплачують оренду і живуть від вихідних до вихідних! І ніяких «орендних канікул» їм не дають. Якщо бути відвертим на 100%, то краще вже повний локдаун на 21 день. 
Щоб справді зупинився ланцюх передачі вірусу і зменшити переповненість лікарень, пише 0352.

Я не задоволений такими рішеннями/бездіялністю менеджерів нашої країни. І ні, я не помилився. Саме менеджерів. По-суті, вони мали б бути менеджерами, які керують сплаченими нами податками так, щоб покращувати/полегшувати життя. ⠀ Але, мало часу було підготуватись. ⠀
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад ⠀
Тут можна ще згадати обіцянки допомоги бізнесу ще в березні. Або 60мільярдів грн виділених на боротьбу з ковід і його наслідками (але, так, як з цими грошима не знали що робити, то вирішили будувати дороги).

P.S. І я не переживаю за свій гаманець. Я переживаю, що коли все закінчиться і ми напишемо в групи: “Привіт! В понеділок виходимо всі на роботу!” – то половина персоналу, який в нас працював, прочитає це з польських сім-карт”, – написав Петро Заставний.

У соцмережі допис викликав бурхливе обговорення.

“Як на мене, хоча й уряд діяв не завжди професійно, весняного карантину мало би бути вдосталь для вироблення розсудливої поведінки співгромадян, а оскільки такого не сталося варто не локлаун оголошувати, а стан природного відбору”, – коментує юрист, адвокат Ростислав Небельський.

“Це не менеджери, а професійні аферисти. Що насправді дадуть 2 дні, розірвати ланцюг хворих не вийде, справді розірвати це мінімум 14-21 день, але тоді ж треба скасувати на державному рівні – податки, оренди, комуналки, заморозити кредити + дати компенсацію усім хто втратив можливість працювати. Але в нас країна в такому напрямку не працює, це ж не бізнес, який вже пів року в мінус чи 0, в них все просто, немає зазору – нема інтересу. Легше ж забрати 8 днів з місяця, що є 27% робочого часу, але нікому нічого не компенсовувати і не відміняти, а навпаки взяти в повному обсязі + держ службовці ж у вихідні не працюють, у них ці 8 днів так чи так вихідні, на зп це не впливає. Браво”, – зазначає Вова Гречкосій.