Головна Новини Тернопільський патрульний підозрює, що міг заразитися коронавірусом через недбалість лікаря

Тернопільський патрульний підозрює, що міг заразитися коронавірусом через недбалість лікаря

Василь Заболотний – лейтенант, інспектор патрульної поліції Тернопільщини. Чоловік звернувся в редакцію Т1 Новини, щоб поділитись своєю історією. Проблема пов’язана із COVID-19, Т1 Звертався він, до слова, і на урядову гарячу лінію, та його слова, кажуть там, не підтвердилися.

А справа ось у чому. Василь Заболотний розповідає, у жовтні у нього підтвердили діагноз COVID-19. Він був на лікарняному, обійшлося без госпіталізації, та все ж перебіг хвороби був важким. У Василя була пневмонія, він пропив відповідний курс антибіотиків. На лікарняному, каже, був майже місяць.

Василь підозрює, що заразився під час несення служби. Розповідає, що 6-го жовтня він заступив на зміну із напарником, який перед тим хворів. Напарник зізнався, що запаху він ще не відчуває, присутня ломота в тілі, та попри це лікар вже дозволив йому приступити до роботи.

Поїздивши в одному екіпажі з напарником добу, Василь вже наступного дня почувався зле. Підозрює, заразився «ковідом» саме від напарника і вбачає тут провину лікарки, бо та виписала пацієнта без підтвердження, що той вже одужав. Василь пояснює, патрульні постійно спілкуються із великою кількістю людей, це збільшує ризик поширення інфекції і серед населення, а не лише в колективі. Тож, саме тоді він вирішив поскаржитись на роботу працівників медзакладу на гарячу лінію.

Йдеться про Територіальне медичне об’єднання МВС України у Тернопільській області. У Києві ж підтвердження слів патрульного у й ого зверненні – не знайшли.

Наша знімальна група зателефонувала до напарника, із яким Василь тоді працював, щоб запитати, чи дійсно лікарка дозволила йому працювати із симптомами коронавірусу, та той від коментарів відмовився.

У лікарні ж про інцидент знають і саме зараз триває внутрішнє розслідування, під час якого коментарі давати не можуть, зазначив телефоном заступник начальника ДУ “Територіальне медичне об’єднання МВС України по Тернопільській області” Юрій Ковальчук.

Та Василь переймається тим, що опиниться «крайнім» у цій ситуації. У лікарні йому сказали, що захворіти він міг і не на роботі, а його напарник по документах, начебто, і не хворів коронавірусом.

Поки фахівці з’ясовують на чиєму боці правда, Василь Заболотний каже, хоче лише, аби медики несли відповідальність за свої дії. Адже хлопець досі відчуває наслідки захворювання, і переймається тим, що під час чергування міг інфікувати інших.