Головна Новини Тернопільський митрополит УПЦ МП судитиме священників, які порушили карантин?

Тернопільський митрополит УПЦ МП судитиме священників, які порушили карантин?

За порушення карантину патріарх РПЦ Кирило Гундяєв пригрозив церковним судом.

Священники московської церкви не сприйняли коронавірус як серйозну загрозу і це призвело до великої кількості випадків зараження, зазначив глава РПЦ Кирило Гундяєв, пише Галас.

Патріарх Російської православної церкви Кирило пригрозив церковним судом за порушення карантину чи інших обмежень, встановлених для боротьби з коронавірусом. Розпорядження голови РПЦ опубліковано на сайті Московської патріархії.

Так, у випадках, коли недотримання розпоряджень спричинить за собою зараження людей коронавірусом з подальшою його смертю, винний може бути притягнутий до церковного суду. «В інших випадках – до церковно-адміністративної відповідальності»,- сказано в документі.

Як відомо, до складу церковного суду РПЦ входять 6 архієреїв московської церкви, серед яких керівник Тернопільської єпархії УПЦ МП митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій Генсицький. Втім, судити священиків за поширення коронавірусу у найближчий час владика Сергій, вочевидь, не зможе, так як і сам підхопив цю недугу і перебуває на лікуванні в одній з лікарень столиці.

Раніше медики повідомляли про зараження коронавірусом священика УПЦ МП з кафедрального собору Тернополя, де служить митрополит Сергій. Не уникнули COVID-19 і підлеглі владики з віддалених районів: захворіли декілька священиків з Почаєва, серед яких шанувальник терориста Гіві о. Олександр Марценюк. Один з отців, мешканець Шумського району, який таємно проводив богослужіння під час карантину, від недуги помер, пише “ЗЗ”.