Головна Новини Тернопільський краєзнавець дізнався, що в нашому місті бував Буффало Білл

Тернопільський краєзнавець дізнався, що в нашому місті бував Буффало Білл

“Почитую книжку Морґенштерна Соми. Якшо направду, то розчарованийслівнема, але можна знайти бодай пару собі цікавих слів.

Знаєш шо то за дідо на знИмці? То Бу́ффало Білл! Сома згадує, як він приїдИв до Тернополя, але навіть словом не згадав про місце, час чи бодай про те, чим пахло на тій вулиці чи пляцУ, де відбувалося дійство. Жаль, слів нема. Він пише про купу важливих для міста місць і не мав у собі осаду від того всього”,- пише відомий тернопільський краєзнавець Тарас Циклиняк.

Буффало Білл, Баффало Білл, (англ. Buffalo Bill; справжнє ім’я Вільям Фредерік Коді, 26 лютого 1846 – 10 грудень 1917; народився на території майбутнього штату Айова) – американський військовий, підприємець, антрепренер і шоумен.

Популярність Буффало Білла принесли влаштовувані ним популярні видовища «Дикий Захід», що відтворюють картини з побуту індіанців і ковбоїв (військові танці, родео, змагання у стрільбі і т. П.). До участі в цих шоу Буффало Білл залучив безліч справжніх ковбоїв та індіанців (серед яких був легендарний вождь Сидячий Бик, художник і оратор Піна Ведмідь, що летить Хмара, Скелястий Ведмідь, Спить Стоячи, Довгий Вовк [1] ​​та ін). З уявленнями «Дикого Заходу» Буффало Білл об’їздив всю Америку, а також відвідував Європу в 1880-1900-і рр., Створивши в масовій культурі стійкі класичні образи.