Головна Новини Тернопільський виш готується до виборів ректора

Тернопільський виш готується до виборів ректора

У Тернопільському  національному педагогічному університеті ім. В.Гнатюка  8 листопада відбудуться вибори ректора. Відповідний указ Міністерство освіти і науки України про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора видало ще 11 серпня.

Після виходу указу, в ТНПУ створили оргкомітет та виборчу комісію з виборів ректора.

Наразі обирають з числа педагогів та студентів людей, котрі представлятимуть свої колективи під час виборів, пише За Збручем.

Як повідомиі голова оргкомітету Анатолій Григорук, відповідно до законодавства, право обирати ректора мають всі наукові, науково-педагогічні та педагогічні штатні працівники, які становлять 75% від кількості усіх, хто братиме участь у голосуванні. У даному випадку – це 487 осіб. Відділ кадрів також підготував перелік працівників, які є в штаті, але не є науковцями і педагогами, тобто лаборантів, диспетчерів, бібліотекарів, робітників. Усіх їх оргкомітет розділив на чотири групи, і в кожній групі таємним голосуванням оберуть тих, хто віддаватиме свій голос за нового ректора. Згідно з нормами законодавства, їх має бути не більше 10%, у цьому випадку – це 64 особи.

До слова, 3 жовтня відбулася конференція Студентської ради, де студенти затвердили Положення про вибори ректора і графік, коли вони будуть обирати своїх представників для голосування. Студентів має бути не менше 15% від кількості науково-педагогічних, наукових і педагогічних працівників – це 98 осіб. Усього у виборах мають взяти участь 649 осіб. Виборча дільниця буде одна – у головному корпусі в фойє.

Кандидати на посаду ректора мають ще час до кінця тижня, тобто до 13 жовтня, щоб подати документи безпосередньо у Міносвіти країни.

Як повідомляє видання Репортер, головними претендентами на крісло ректора Тернопільського педагогічного університету імені Володимира Гнатюка називають проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва Богдана Буяка та декана факультету педагогіки і психології, доктора педагогічних наук, професора Володимира Чайку.