Головна Новини Тернопільська художниця перевтілює звичайні лампочки на ексклюзивні ялинкові прикраси

Тернопільська художниця перевтілює звичайні лампочки на ексклюзивні ялинкові прикраси

Друге життя використаним електричним лампочкам дає тернопільська художниця Ольга Чіркова. Вона перевтілює їх у ексклюзивні ялинкові прикраси.

Роботи художниці популярні в Україні і за кордоном. Їх замовляють у подарунок, для декору власних ялинок. А останнім часом художниця проводить майстер-класи з виготовлення прикрас-лампочок. Особливо подобається розмальовувати такі іграшки дітям, пише 20 хвилин

Робити прикраси з лампочок Ольга Чіркова почала три роки тому. Відтоді перед різдвяно-новорічними святами з-під її пензля народжуються оригінальні роботи, які стануть справжньою окрасою колекцій і новорічних красунь.

– Мені хотілося щось розмальовувати на ялинку, скляних кульок я не мала, і так з’явилася ідея використовувати перегорілі лампочки, – каже Ольга Чіркова. – Спершу я спробувала намалювати Санту, сніговичка, а потім взялася за зимові пейзажі. Вже кілька років малюю і так виробився власний стиль.

І справді прикраси-лампочки Ольги Чіркової не подібні на інші. Вона малює засніжені будиночки, церкви, ялинки, гори. А також різноманітних звірят, новорічних героїв.

Проект Ольга Чіркової ще й екологічний. Адже лампочки не можна викидати в сміття. Такі відходи небезпечні для довкілля. А перевтілившись у ялинкові прикраси, лампочки можуть жити ще довго.

Іграшки Ольги Чіркової вже знайшли своїх власників у різних країнах світу, – Іспанії, Італії, Канаді, Польщі, США, Німеччині.

Прикраси замовляють заробітчани, які вже давно живуть за кордоном і хочуть мати сувенір з України. Також роботи купують у подарунок. Часто просять намалювати улюбленого звіра або щось написати.

– Хтось дуже любить пандочок, хтось єнотиків, хтось совенят, – каже художниця.
Ольга Чіркова вже провела три майтер-класи, на яких всі охочі розмальовували лампочки. У планах – ще декілька. Найближчий майстер-клас відбудеться  23 грудня у кав’ярні “Колєжанка”, стежте за афішами. Малюватимуть сніговика або Санту.
До слова, Ольга Чіркова відома як вокалістка – вона лідер рок-гурту «Ті, що падають вгору», який був створений у Тернополі більше 20 років тому. Вона вивчала живопис, тому останнім часом багато малює. Свої роботи об’єднала під брендом “Добрі дрібнички”. Окрім ялинкових прикрас, виготовляє ще й брошки, сережки, кулони, на яких малює різнобарвних пшаток. Ці стильні прикраси популярні серед модниць.