Головна Новини Тернопільська танцювальна студія представить Україну на конкурсі світового масштабу

Тернопільська танцювальна студія представить Україну на конкурсі світового масштабу

Наша знімальна група відвідала танцювальну студію у Тернополі, яка представить Україну на конкурсі світового масштабу.

Танцівниця Христина Палій старанно та впевнено виконує складний танцювальний елемент, адже за плечима чималий досвід та конкурси різних масштабів, Тернопіль 1. З останнього, що відбувався цієї осені у Києві, дівчинка разом із танцювальною командою привезла 25 медалей.

Діляться враженнями від конкурсу і одні з наймолодших танцівниць студії. Дівчатка зізнаються, коли побачили велику кількість глядачів у залі, розхвилювались та це не завадило вдало виступити. До прикладу, танцівниця Іринка Борисяк каже, що дуже переживала, але все вдалось.

Ці діти та ще майже дві сотні юних і талановитих тернополян, уже роками відвідують танцювальну студію. Розповідають, щоб досягнути результатів старанно тренуються кожного дня, навіть у вихідні. Дехто уже, попри юний вік, впевнено стверджує, в майбутньому стане професійним балетмейстером чи хореографом.

Керівниця танцювальної студії – Любов Борисяк, розповідає, майже 30 років їхні викладачі навчають дітей мистецтву танцю. Вік підопічних від 5 років до повноліття. Школа є практично універсальною, адже тут навчають різним напрямкам – від класичного танцю та акробатики до модерну. Групи, до слова, отримують призові місця, кваліфікуються у збірну України. Успіх, каже, керівниця студії, дуже залежить від працездатності, наполегливості та самопожертви, адже без цього не обійтись.

Із Києва танцівниці привезли 10 золотих нагород, 8 срібних і 3 бронзових. Окрім цього, діти отримали 4-5 місця, що також є прохідними в національну збірну України. Любов Борисяк каже, після цієї перемоги, кваліфікувавшись у Національну збірну України, готуються до чемпіонату світу, який відбудеться в липні в Іспанії, в місті Бургес.

Зараз діти активно та наполегливо готуються, щоб гідно представити Україну на змаганнях світового масштабу та привезти звідти ще більше нагород і позитивних вражень.