Головна Новини Тернопільська приміська автостанція відновила роботу

Тернопільська приміська автостанція відновила роботу

Відсьогодні відновила роботу Тернопільська приміська автостанція №2. Автобуси, що курсують Тернопільським районом, виїхали за 13-ма маршрутами. Про це повідомив начальник цієї автостанції Олег Швайкевич, повідомляє Суспільне.

Тернопільська приміська автостанція відсьогодні відновила роботуоригінальне

Тернопільська приміська автостанція відсьогодні відновила роботу

На сьогодні заплановано 56 рейсів. Перший автобус виїхав о 7-ій годині за маршрутом Тернопіль – Домаморич, – каже начальник автостанції Олег Швайкевич:

“Дуже мало людей. По 2-3 чоловіки або 1, або взагалі порожні автобуси поїхали. Всі навколишні села охоплені пасажирським сполученням”.

Тернопільська приміська автостанція відсьогодні відновила роботуоригінальне

Тернопільська приміська автостанція відсьогодні відновила роботу

Водій автобуса Тернопіль-Баворів Віктор після першого рейсу розповів:

“Поки що люди не дуже їдуть. На перший рейс було чоловік вісім з села. Туди я сам їхав. Люди всі в масках. Дезінфекція проводиться. Я також в рукавицях, в масці”.

Тернопільська приміська автостанція відсьогодні відновила роботуоригінальне

Тернопільська приміська автостанція відсьогодні відновила роботу

Пасажирка Марія Гаврих розповіла, що їде до села Козівки Тернопільського району:

“З’їздила сьогодні до Тернополя. Зараз сіла в автобус, тримаю дистанцію, маю септик, обробляю руки. Все по правилах, як потрібно робити”.

Останній рейс на сьогодні з автостанції виїде о 18.30 за маршрутом Тернопіль – Забойки. Усього автостанція обслуговує 94 маршрути, – розповів Олег Швайкевич.

Начальник обласного управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства Олег Продан назвав вимоги до роботи автостанцій та перевізників:

“Не дозволяється перебування, скупчення пасажирів, один чоловік на 10 квадратних метрів. Також повністю забороняється зал очікування пасажирів. Адміністрація забезпечує всіма антисептичними пристроями. При виході на лінію маю бути обробка транспортного засобу. Для водія та пасажирів – масковий режим”.

Відсьогодні в Тернопільській області відновили роботу пасажирського транспорту всередині усіх районів, окрім Кременецького.

Головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук розповіла, чому в Кременецькому районі рух транспорту не відновлюють:

“За інцидентністю є рекомендації, якщо більше як 12 чоловік на 100 тисяч населення, то карантинні заходи не знімаються. В нас за підозрами на Кременеччині показник складає 15,8, тому ми поки що перечікуємо. Будемо дотримуватися тих карантинних вимог, які були запропоновані до цього”.

Внутрішньообласне транспортне перевезення пасажирів на Тернопільщині відновлять після тижневого моніторингу ситуації захворюваності на COVID-19. Про це під час брифінгу повідомила головна санітарна лікарка області Оксана Чайчук:

“Якщо захворюваність не буде збільшуватися, якщо громадськість буде дотримуватися вимог карантину, то, звичайно, ми дальше будемо послаблювати карантин і дозволимо внутрішньобласні перевезення”

З першого червня на Тернопільщині відновлять приміське залізничне сполучення, якщо не буде збільшення кількості хворих на COVID-19.