Головна Новини Тернопільська молодь наколядувала на авто для АТО

Тернопільська молодь наколядувала на авто для АТО

10913640_1598081703761544_224200237_n (----------)Молодь з Тернопільського осередку «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» (МНК) зібрала 23 200 грн. для бійців на сході в рамках акції «Коляда для Героїв». Частину коштів уже використали для укомплектування солдатів та допомоги пораненому військовому з Бучацького району, решту суми передали волонтерській мережі «Вільні Люди» для закупівлі авто для 54-го окремого розвідувального батальйону.

Збирали кошти як традиційні колядники. Ходили від оселі до оселі, співаючи господарям патріотичні колядки. Акція проходила у Бучачі, Теребовлі, Тернополі, Борщівському та Зборівському районах.

Зібрані кошти колядники використають для допомоги українським військовим на сході. Частину грошей уже реалізували для укомплектування солдатів та допомоги пораненому військовому з Бучацького району. Іншу частину коштів передали волонтерській мережі «Вільні Люди», аби докласти їх до закупівлі авто для 54-го окремого розвідувального батальйону.

«У акції взяли участь в основному школярі та студенти, які використали канікули з користю. Це хороший формат благодійної ініціативи, адже молодь продовжила українську традицію колядування, популяризувала патріотичні колядки. Важливо для нас було також задіяти саме молодь у районах області», – зазначив голова ТОО ВМГО «МНК» Василь Дубовий.

«Я рада, що змогла в такий приємний спосіб виконати свій обов’язок допомоги бійцям. Колядування саме по собі підіймає настрій, а тут ще й гроші для потрібної справи», – розповіла колядниця Тетяна Шпільман.

Організатори акції дякують усім щедрим господарям, що відчинили двері колядникам та зробили свій внесок у спільну справу.