Головна Новини Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала від благодійників медичне обладнання та побутову техніку

Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала від благодійників медичне обладнання та побутову техніку

Три монітори спостереження за пацієнтами, пральні машини та солодощі для підтримання духу отримали медики міської комунальної лікарні швидкої допомоги від тернопільських меценатів –  небайдужих тернополян зі спільноти «Coronavirus.ternopil» та благодійної організації «Карітас Тернопіль».

Як повідомив головний лікар Ярослав Чайківський, медичний персонал вдячний усім, хто долучається до допомоги. Отримане обладнання дуже необхідне для інфекційного відділення, а солодощі та кава підбадьорюють і надають сил та натхнення медикам у непростій щоденній праці.

Загалом, на сьогодні, інфекційне відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги уже отримало від благодійників 21 монітор спостереження за пацієнтами. Ще 11 подібних моніторів вже наступного тижня будуть закуплені у медичні установи Тернополя за кошти місцевого бюджету.

Нагадуємо, минулого тижня за кошти бюджету громади було придбано засоби індивідуального захисту для медичних працівників Тернопільської лікарні швидкої допомоги та міської дитячої лікарні на суму 3 мільйони 490 тисяч гривень, а також реанімаційне обладнання від благодійного фонду «Допомагати просто». Тернопільські лікарні також отримали 18 моніторів пацієнта від благодійника, який побажав залишитися невідомим.

coronavirus.ternopil

Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги