Головна Новини Тернопільська «Ватра» хоче забезпечити сучасним освітленням усі військові аеродроми України

Тернопільська «Ватра» хоче забезпечити сучасним освітленням усі військові аеродроми України

Тернопільська корпорація «Ватра», відома як один із найсучасніших вітчизняних виробників світлотехнічного обладнання, заявила про амбітну мету — забезпечити сучасним освітленням усі військові аеродроми України.

А передувала цьому домовленість кілька років тому між корпорацією та Міністерством оборони про започаткування виробництва світлотехнічного обладнання для аеродромів державної авіації України, пише Україна молода.


Як повідомив заступник гендиректора з питань науково-технічного розвитку корпорації «Ватра» Ярослав Вовк, підприєм­ство за короткий час розробило й виготовило світлотехнічне обладнання аеродромних посадкових прожекторів і вогнів різного призначення, яке успішно витримало весь необхідний комплекс випробувань і торік прийняте на постачання до Збройних сил України.

За його словами, на летовищах державної авіації до 2018-го для світлотехнічного забезпечення польотів використовували світлотехнічні засоби винятково радянського виробництва ще 1950-1970 років, моральна та фізична застарілість яких неодноразово призводила до різноманітних небезпечних проблем під час польотів.


Водночас із поступовим переходом на стандарти НАТО перед оборонним відомством постає питання освітлення військових аеродромів вогнями високої інтенсивності, і тернопільська корпорація «Ватра» цілком здатна забезпечити цю потребу, позаяк наразі готується до державних випробовувань таких джерел світла.

Також на «Ватрі» планують створення світлодіодного аеродромного посадкового прожектора, що має стати революційною подією в галузі вітчизняної світлотехніки, бо значно спростить експлуатацію прожекторів на аеродромах державної авіації та зробить її економнішою.
До речі, свого часу саме «Ватра» вигравала тендер на освітлення українських аеропортів, які мали приймати Євро-2012.