Головна Новини Тернополян просять не зберігати пін-код разом з картою

Тернополян просять не зберігати пін-код разом з картою

Працівники поліції просять краян не зберігати пін-код разом з картою. Його потрібно запам’ятати. У багатьох банках є можливість встановлювати пін-код самостійно, тому ви можете вибрати для себе зручну комбінацію з 4 цифр, яку легко запам’ятаєте. Звертайте увагу на зовнішній вигляд банкомату, щоб на них не знаходилось накладок, які можуть зчитували інформацію з ваших карток.
Навіть якщо ваша картка залишилася в банкоматі чи апарат через несправність не повернув її, не полінуйтесь зателефонувати на гарячу лінію та заблокувати кошти.
Правоохоронці ще раз звертаються до громадян бути обережними та уважними, не робити ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”.

Наприклад, нещодавно знову на лінію «102» надійшло повідомлення від 22-річної жительки обласного центру. Чоловік розповів, що через протиправні дії невідомих осіб втратив чималу суму.

Як розповів потерпілий, він здійснював транзакцію в одному із терміналів. Після завершення операції заклопотаний краянин забув картку в апараті. Через декілька годин на мобільний телефон чоловіка надійшло сповіщення про зняття готівки в розмірі 3700 гривень.
Зловмисник без труднощів спустошив електронний гаманець, оскільки заявник написав пін-код на банківській карточці.
За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.