Головна Новини Тернополян попереджають про нову шахрайську схему

Тернополян попереджають про нову шахрайську схему

“Я читала про це і чула не раз по телебаченню, а сьогодні такі «красені» подзвонили і до мене.

Буквально щойно, до мене зателефонували (дивись на фото номери). Чоловік назвався представником Привату, назвав моє ім’я. Сказав , що щойно з моєї картки було сплачено товар на Розетці і тричі його підтверджував. Мовляв, вони у банку насторожились і тепер мені телефонують, щоб я по телефону підтвердила. Сума оплати 1000 грн. Я відмовила і він сказав подзвонити мені на 3700( це реальний номер ПрБ ,гаряча лінія) , але це треба робити швиденько бо піде платіж. Я погодилась і поставила трубку, я чула про цю схему тому не подзвонила. За 30 секунд мені телефонує інший подібний номер і уже кричить, чому я не дзвоню))))) Я сказала що подзвоню лише на 102 і все, схема не пройшла, поставили трубку)))))

Розповідаю схему. Вони знають ваш номер і що вона прив’язана до картки, дзвонять і говорять про якісь платежі. Самі просять негайно дзвонити на 3700. НЕ ДЗВОНІТЬ!!! Вони сидять у цей час за комп’ютером і знімають гроші із вашої картки!!! А якщо ви подзвоните на 3700 то автоматично підтвердите перевід грошей чи їх зняття!!!!! Ось чому він кричав на мене, бо мав на цю оборутку лише 1 хв, якщо б за цей час до мене хтось подзвонив, або я подзвонила на інший номер усе б зІрвалось, так і сталось. Попередьте про це усіх знайомих.

Що робити?
1. Після такого дзвінка подзвоніть одразу комусь іншому і поговоріть кілька секунд.
2. Перевірте картку онлай або у відділенні банку.

Я не пам’ятаю, але про це розповідав якийсь канал, якщо знайду то скину ще ссилку на більш точне пояснення як це працює!”, – пише Christina Chemna