Головна Новини Тернополян кусають собаки, а вакцини від сказу в травмпунктах немає

Тернополян кусають собаки, а вакцини від сказу в травмпунктах немає

Вчора у соцгрупі Тернопільські плітки тернополянка Надежда Костюченко. Жінка розповіла, що тиждень тому її покусала бродяча собака. Жінка просить допомогти віднайти тварину, адже побоюється, що у неї сказ.

“Доброго дня! Прошу про допомогу! Можливо хтось бачив в районі Аляски зграйку собак 4-5осіб. Тиждень тому один з них, чорного кольору покусав мене! Потрібна будь яка інформація про місце знаходження(якщо собака здох на протязі 10 днів, це означає що мав сказ). Також можливо хтось підкаже де в Тернополі є в наявності вакцина від сказу? Щиро вдячна за будь яку інформацію!”

Дописувачі ФБ почали активно обговорювати цю тему. Як з’ясувалося, до проблеми великої кількості собак у місті, надто у мікрорайоні Аляска, добавилася ще одна куди серйозніша – відсутність вакцини від сказу. Тернополян, котрі постраждали від тварин і хочуть вакцинуватися або змушують чекати не відомо скільки, або ж посилають в аптеку придбати вакцину за власний кошт. Тернополяни у коментарях радять жінці звертатися у всі інстанції. Ба більше того, як з’ясувалося, така ж проблема є ще у кількох людей.

Христя Біловус“Доброго вечора. В мене така ж ситуація, як в автора поста. 01.02.21 – мене вкусила собака, біля базарчику на 15 квітня…вони тут цілими зграями ходять. З травмпункту відправили до сімейного лікаря і сказали чекати вакцину (не відомо скільки). Зверталася у всі служби…сьогодні дзвонила на гарячу лінію МОЗ, дали номер куди звертатися в Тернополі за наявність вакцини питати. В департаменті охорони здоров’я сказали <вакцини нема, хочете то шукайте собі в інших областях, а хочете в інтернеті шукайте> Подзвонила на гарячу лінію у Львівську обл. <сказали в них вакцина є, але в них нема договору з Тернопільською обл. І взагалі що це абсурд, що в нас нема вакцини, тому що кошти на такі вакцини виділяють з держбюджету. Після цього я знов поїхала в травмпункт і там нічого нового не дізналася, відправили до завідуючого (але його я не дочекалася). Поїду ще завтра зранку”.