Головна Новини Тернополян закликають писати листи на підтримку Олега Сенцова

Тернополян закликають писати листи на підтримку Олега Сенцова

Сьогодні,  21 серпня, у різних країнах світу відбудуться акції з масового надсилання листів на підтримку українського режисера Олега Сенцова до консульств Російської Федерації. Тернополян просять підтримати ініціативу, пишуть Тернополяни

Сьогодні 100-ий день голодування українського режисера Олега Сенцова. З цієї нагоди відбудуться акції підтримки в різних куточках світу і України. Листи потрібно надіслати до зазначеної дати на пошту Міжнародного ПЕН-клубу (міжнародна неурядова організація, яка об’єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів – ред.) на адресу Aurelia.Dondo@pen-international.org Організатори просять, щоби, відповідно до російського законодавства, листи були написані російською мовою.

Нагадаємо, Олег Сенцов був заарештований у травні 2014 року та незаконно засуджений до 20 років ув’язнення. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування. Його матір звернулася до Путіна з проханням про помилування сина на день його народження – 13 липня. Також 120 всесвітньовідомих діячів культури підписали лист із вимогою звільнити Сенцова.