Головна Новини Тернополян закликають не нести сміття на могили покійних родичів

Тернополян закликають не нести сміття на могили покійних родичів

У Тернополі продовжують прибирати кладовища. Роботи здійснюють як представники СКП “Ритуальна служба”, так і тернополяни, які навідалися до могил своїх покійних родичів.

  • Люди впродовж останніх днів прибирають на могилах, замінюють старі вінки на нові. Пластикових відходів дуже багато, тож просимо тернополян прислухатися до рекомендації Бюро УГКЦ з питань екології, яке закликає українців відмовитися від традиції нести на могили родичів штучні квіти, адже вони шкодять оточуючому середовищу, – каже Оксана Ілліч, головний спеціаліст відділу благоустрою та екології.

Пластикові квіти та вінки – атрибутика, яка не має нічого спільного зі вшануванням померлих, каже Церква. Це отруєна земля та марнування природних ресурсів. Це сотні і тисячі тонн пластику на смітниках, які розкладаються століттями. Вони провокують виникнення онкологічних захворювань.

“Саме при спалюванні вінків на цвинтарях та пластикової тари вивільняються речовини, які безпосередньо впливають на виникнення злоякісних пухлин”, – наголосив Павло Семенів, лікар-онкохірург.