Головна Новини Тернополян закликають залишати їжу для безхатьків біля контейнерів

Тернополян закликають залишати їжу для безхатьків біля контейнерів

Пшенична каша, «зелений борщ», йогурт та солодка булка. Таким обідом сьогодні пригощали безхатьків соціальні працівники «Карітас Тернопіль».

Їжу доправили до …закинутої недобудови. Про місце заздалегідь домовились із Василем, який давно є підопічним «Карітасу». Чоловік із 1995-го живе на вулиці.

На обід вчасно прийшло тільки 12 безхатьків, але …їсти не брались, чекали на ще 18 своїх приятелів. Оповідали про життя під час карантину, пошуки їжі в смітниках… Скаржились, що коронавірус зробив людей дуже заощадливими, тому час від часу харчуються і лушпинням картоплі, і зігнилими помідорами… Дякували за можливість бодай двічі на тиждень підкріпитись гарячою і людською їжею.  Але то тільки двічі… А їсти хочеться щодня…, – пише golovne.te.ua

Тому, якщо хтось має який зайвий харч вдома, – зберіть в окрему торбину й просто зоставте біля контейнера зі сміттям. Повірте, хтось йому дуже зрадіє…

А «Карітас Тернопіль» продовжить щопонеділка та щоп’ятниці о 14.00 доставляти гарячі обіди безхатькам до місця їхнього перебування.