Головна Новини Тернополян без масок з сьогоднішнього дня можуть штрафувати

Тернополян без масок з сьогоднішнього дня можуть штрафувати

Закон №1000-IX, який передбачає штрафи від 170 до 255 грн за перебування в громадських закладах і транспорті без засобів захисту, зокрема, масок або респіраторів, що закривають ніс і рот, опублікований в газеті Верховної Ради «Голос України» від 20 листопада. Він вступає в силу вже в суботу, 21 листопада, коли знову почне діяти «карантин вихідного дня».

Йдеться про закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавирусной хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада прийняла 6 листопада 2020 року. Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, тобто, 21 листопада.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.

Так, штрафи до 255 грн передбачені для тих, хто ходить в приміщеннях або їздить у громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, стосуються і неправильного носіння масок або респіраторів.

В Офісі Президента відзначили, що закон має на меті запобігання поширенню коронавирусной хвороби серед громадян України.