Головна Новини Тернополянок вчили виготовляти ляльку «Кубишку-Травницю»

Тернополянок вчили виготовляти ляльку «Кубишку-Травницю»

Нещодавно психолог Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Жученко Наталя провела для своїх відвідувачів майстер-клас з арт-терапії – виготовленя ляльки-мотанки «Кубишки-Травниці».
Кубишка-Травниця або Лялька-Травниця – одна з багатьох слов’янських обрядових ляльок. Відмінністю цієї ляльки від інших є те, що вона заповнюється запашними лікарськими травами. Варто її трохи пом’яти в руках і запах духмяних трав розноситься по всьому будинку. Трави зміцнюють імунітет, позитивно впливають на нервову систему, вбивають шкідливі бактерії.
Кубишка нерідко служила іграшкою для дитини. Слов’яни вірили, що чим більше малюк буде знаходитися в спілкуванні з цим оберегом, тим міцніше стане його фізичне і духовне здоров’я.
Згідно слов’янським віруванням, Кубишка здатна не тільки зберегти здоров’я людини, але і захистити його ароматом лікувальних трав від темних сил.
Запрошуємо тернополян літнього віку проводити з користю своє дозвілля за адресою: вул. Лисенка, 8, каб. № 5 (цокольний поверх).
Довідки за телефоном: 22-02-62.