Головна Новини Тернополянка, що на фронті ще з початку війни, пише картини в окопах

Тернополянка, що на фронті ще з початку війни, пише картини в окопах

Військова Світлана Логуш малює картини на дошках від ящиків з боєприпасами. На передовій жінка від початку війни у вільний час пише картини в бліндажах і окопах. Пів сотні її картин зараз можна побачити в музеї в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини. Про це розповів завідувач відділу цього музею Ігор Войцехівський, пише Суспільне

За його словами, Світлана Логуш – тернополянка. Зараз вона на передовій, в одному з бойових підрозділів. На виставку жінка передала 51 свою роботу.

Роботи Світлани Логуш

Роботи Світлани Логуш. Суспільне / Оксана Максимлюк

“Ще задовго до повномасштабного вторгнення, тернополянка Світлана Логуш приєдналася до збройної боротьби за незалежність нашої держави. Тоді вона була військовою батальйону “Айдар”. У вільний від служби час писала картини. Оскільки полотно здобути важко, зберігати також проблемно, тому замість полотен використовувала частини дерев’яних ящиків з боєприпасів і озброєння”, – розповів завідувач відділу музею.

Ігор Войцехівський

Ігор Войцехівський. Суспільне / Оксана Максимлюк

На картинах Світлани Логуш – бійці з Тернопільщини, які зараз воюють.

“На одній із картини – птах фенікс. Ця робота виконана у 2017 році. Дуже символічна. Під час зачистки сірої зони в одній з місцин Луганської області айдарівці дивилися чи нема засідок і диверсантів. І у спальні в розваленій хаті після потраплянь артснарядів та після пожежі Світлана знайшла рештки вишитого рушника. Вишиття дуже давнє. Частинки цього рушника наклеєні на полотно, далі домальований фенікс. Так як і ця птаха відроджується з вогню і попелу, так само і наша Україна відроджується з горнила війни”, – каже Ігор Войцехівський.

Фенікс на картині символізує Україну