Головна Новини Тернополяни, які спалюють рослинність, чинять спротив екологічним інспекторам

Тернополяни, які спалюють рослинність, чинять спротив екологічним інспекторам

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі – Інспекція) 5.09.2018р. проведено рейди по недопущенню спалювання рослинності, її залишків та відходів на території Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району та м.Монастириська. Зафіксовано 16 випадків спалювання на землях сільськогосподарського призначення, наданих під особисте селянське господарство. Складено 11 протоколів про адміністративне правопорушення на громадян за ст. 77-1 КУпАП. По 5-ти випадках вже розпочаті адміністративні провадження.
Не усвідомлюючи шкідливість наслідків спалювання для навколишнього природного середовища та здоров’я людей, громадяни, у більшості випадків, створювали супротив інспекторам.
Великоберезовицькому селищному голові та Монастириському міському голові Інспекцією у відповідності до ст. 282 КУпАП надіслано пропозиції про усунення причин, що сприяють виникненню адміністративних правопорушень у частині спалювання відходів, рослинності та її залишків.
В подальшому Інспекцією будуть вживатися заходи реагування не тільки до громадян, а й до посадових осіб органів місцевого самоврядування, які самоусуваються від вирішення проблем екологічного характеру на своїх територіях.