Головна Новини Тернополяни, які викривають корупціонерів, можуть отримати винагороду

Тернополяни, які викривають корупціонерів, можуть отримати винагороду

Головне управління ДФС у Тернопільській області інформує, що відповідно до ч. 2 статті 533 Закону України від 14.10.2014 № 1700-VII «Про запобігання корупції», викривач має право на винагороду у визначених законом випадках.

Викривач – це фізична особа, яка за наявності переконання, що інформація є достовірною, повідомила про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції» вчинених іншою особою, якщо така інформація стала їй відома у зв’язку з її трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням нею служби чи навчання або її участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов’язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання.

Право на винагороду має викривач, який повідомив про корупційний злочин, грошовий розмір предмета якого або завдані державі збитки від якого у 5000 і більше разів перевищують розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на час вчинення злочину.

Розмір винагороди становить 10 відсотків від грошового розміру предмета корупційного злочину або розміру завданих державі збитків від злочину після ухвалення обвинувального вироку суду. Розмір винагороди не може перевищувати 3000 мінімальних заробітних плат, установлених на час вчинення злочину.

В кожному випадку суд встановлює конкретний розмір винагороди, що підлягає виплаті, з урахуванням критеріїв персональності та важливості інформації.

У разі відсутності хоча б одного із критеріїв суд прийматиме рішення про відмову у виплаті винагороди.Винагорода виплачується викривачу за рахунок Державного бюджету України органами державного казначейства.

Нагадуємо про діючі канали Державної фіскальної служби України та Головного управління ДФС у Тернопільській області для внесення викривачами повідомлень про корупцію:з використанням засобів поштового зв’язку, на адресу: Львівська площа, 8, м. Київ;з використанням поштової скриньки, яка розміщена в холі адміністративної будівлі ДФС, за адресою: Львівська площа, 8, м. Київ;

з використанням електронної адреси на поштову скриньку dilovod@sfs.gov.ua (окрім звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації);

під час особистого прийому громадян керівництвом та посадовими особами ДФС (інформація про порядок запису на прийом та графік особистого прийому розміщується на офіційному вебпорталі);

засобами телекомунікації за телефоном 43-46-04 та на технічну поштову адресу закріплену за спеціалістом запобігання та виявлення корупції Головного управління ДФС у Тернопільській області tr.sfs.corrup@tax.gov.ua ;на електронну адресу Відділу запобігання та виявлення корупції Державної фіскальної служби України dpzk@sfs.gov.ua та через офіційні вебпортали ДФС;

у письмовому вигляді через працівників Відділу запобігання та виявлення корупції Державної фіскальної служби України.